Wat is een
lichtplan

Een lichtplan is een berekening van een ruimte op basis van lichtprojecties. Vroeger kon dat nog op papier, nu gebeurt het softwarematig met tekenprogramma´s zoals Dialux. Met deze software kan een ruimte in 3D worden gezet en verlichting worden ingetekend. De basis voor een lichtplan bestaat uit een technische tekening, zoals AutoCad, of gebaseerd zijn op een interieur design zoals Sketch Up of Revit. Het daadwerkelijke plan maken we samen met jou op, gebaseerd op de wensen, toepassingen en gebruikers van de ruimte. Hier gaan wij ver in. Van de kleur verf op de muur tot en met de vloerbedekking, alles heeft invloed op een lichtplan. Daarom kunnen wij dat alleen samen met jou maken.

Compleet, van
functie tot design

Het toepassen van verlichting is een samenspel van functioneel en design. Voor ieder project vraagt dat om zijn eigen look & feel. Samen zorgen ze ervoor dat de juiste emotie en sfeer in een ruimte worden bereikt. In onze plannen houden wij daarom rekening met wat er nodig is volgens de NEN normen en welke lampen er juist sfeer geven. Ook nood en vluchtwegverlichting nemen wij standaard mee in onze plannen. Dat noemen wij, een lichtplan van A tot Z.

Geen licht
zonder plan

Wil jij verrast worden door een ontwerp dat precies doet waar je naar op zoek bent? Of je nu installateur, ondernemer, designer of lichtexpert bent, wij verrassen jou met een lichtplan van A tot Z. Vraag jouw lichtplan geheel vrijblijvend hieronder aan.

Project aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Harry Rijnders

Light Design Manager