Winkelverlichting verbetert jouw winkel

In de wereld van retail is verlichting een krachtig instrument. Het kan de klantbeleving verbeteren, de omzet verhogen en de merkidentiteit vertalen naar de winkelomgeving. Bij ons staan we klaar om samen met jou de perfecte sfeer en beleving in jouw winkel te realiseren met onze winkelverlichting. Ontdek hoe wij je kunnen helpen, van het opstellen van een lichtplan tot en met de installatie van de verlichting.

Vraag hier jouw lichtplan aan

Winkels die ons vertrouwen

40 jaar ervaring winkelverlichting

Het is geen geheim dat de juiste verlichting een winkel kan maken of breken. Een te donkere winkel kan een oncomfortabele sfeer creëren, terwijl te felle verlichting de charme wegneemt. Daarom is het essentieel om een goed lichtplan te ontwikkelen dat aansluit bij de uitstraling van jouw winkel. Onze winkelverlichting verbetert niet alleen de klantervaring, maar kan ook bijdragen aan een positief imago en een verhoogde omzet. Het is een win-win situatie!

Met meer dan 43 jaar ervaring zijn wij experts in winkelverlichting. Ons team van lichtspecialisten staat klaar om jou te begeleiden vanaf het ontwerp van het lichtplan tot aan de uiteindelijke installatie van energiezuinige verlichting. Wij streven ernaar om jouw visie te realiseren en zijn pas tevreden als jij tevreden bent.

Waarom winkelverlichting belangrijk is

Slechte verlichting doet afbreuk aan al het moois wat jouw winkel te bieden heeft. Goede verlichting versterkt juist jouw winkel en zet de spotlight op datgeen wat belangrijk is, de klanten en producten.

Het slim gebruik maken van lichtkleuren kan de stemming van klanten verbeteren en leiden tot een langere bezoektijd in de winkel. Door specifieke lichtkleuren te gebruiken, kunnen we de aandacht vestigen op bepaalde producten en zo de aantrekkelijkheid ervan vergroten. Onze armaturen worden zorgvuldig geselecteerd om een optimale presentatie van producten te garanderen.

Strategisch geplaatste verlichting kan klanten helpen gemakkelijk door de winkel te navigeren en de ideale route te volgen. Bij het ontwerp van jouw winkel lichtplan houden wij rekening met de optimale plaatsing van verlichting om de winkelervaring te verbeteren.

Veel voorkomende fouten

In de loop der jaren hebben we veelvoorkomende fouten gezien als het gaat om winkelverlichting. Een van de meest gemaakte fouten is het ontbreken van voldoende verlichting, wat kan leiden tot een lagere omzet doordat producten minder aantrekkelijk worden gepresenteerd. Onze ervaren installateurs zorgen ervoor dat elke winkel goed wordt uitgelicht, zonder verblinding of onaantrekkelijke schaduwen.

Maatwerk voor iedere winkel

Iedere winkel is uniek en verdient een maatwerk lichtplan dat aansluit bij de specifieke behoeften en wensen. Wij luisteren naar jouw wensen, de klantbehoeften en de geldende richtlijnen om een lichtplan op maat te creëren. Met hoogwaardige producten zorgen wij niet alleen voor een verbeterd uiterlijk van jouw winkel, maar ook voor een verlaging van het energieverbruik en een veilige winkelomgeving.

Bij het selecteren van armaturen streven wij ernaar om aan de specifieke behoeften van jouw winkel te voldoen. Zo passen wij onze keuze aan op het doel van de verlichting. Voor het comfortabel verlichten van een kassagedeelte gebruiken we andere verlichting dan voor het aantrekkelijk uitlichten van schappen. Bij de kassa is het cruciaal dat klanten en medewerkers niet verblind worden, terwijl bij schappen alle producten goed verlicht moeten worden om de aandacht te trekken. Bovendien zorgen wij ook voor betrouwbare noodverlichting, waardoor jouw winkel voldoet aan alle veiligheidseisen. Wij streven ernaar om een comfortabele én veilige winkelomgeving te creëren die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Energiezuinige verlichting

In een tijd waarin energieprijzen blijven stijgen, is het voor retailers verstandig om te investeren in energiezuinige winkelverlichting. Wij maken gebruik van energie-efficiënte verlichting, waardoor er minder energie nodig is voor dezelfde lichtopbrengst. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen, tot wel 75%. Zelfs een kleine besparing kan op grote schaal een aanzienlijk verschil maken. Met de huidige hoge energieprijzen worden de initiële investeringskosten nog sneller terugverdiend.

Persoonlijke besparingsberekening

Onze lightdesigners zijn in staat om met behulp van geavanceerde designprogramma’s een gepersonaliseerde besparingsberekening te genereren. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van hoeveel je kunt besparen door over te stappen op nieuwe energiezuinige verlichting voor jouw winkel. Daarnaast biedt dit inzicht in zowel de financiële als ecologische voordelen van deze investering.

Nieuwbouw of verbouw?

Bij het vervangen van bestaande verlichting bieden we verschillende mogelijkheden om samen te bekijken wat het beste bij jouw behoeften past. Er zijn diverse LED-armaturen beschikbaar die naadloos oudere verlichting kunnen vervangen. Hierbij blijft het bestaande lichtplan intact, maar profiteer je wel van energiezuiniger en moderner licht. Wij kunnen de armaturen produceren, inkopen, leveren en installeren, allemaal op maat gemaakt naar jouw wensen. Voor een optimaal resultaat raden we aan om het lichtplan te herzien, zodat we de meest effectieve verlichting voor jouw winkel kunnen realiseren.

Renovatie of nieuwe winkel

Bij een verbouwing of de ontwikkeling van een nieuwe winkel is het van belang dat wij zo vroeg mogelijk betrokken worden bij het project. Dit stelt ons in staat om samen met jou en alle andere betrokken partijen het beste resultaat te behalen. Het proces begint met een persoonlijk gesprek op locatie om zowel jouw wensen en behoeften als die van jouw klanten in kaart te brengen. Tijdens dit gesprek beoordelen we ook direct de locatie, waarbij we letten op aspecten die van invloed zijn op een succesvol lichtplan, zoals plafondhoogte, vloerkleur en andere relevante factoren.

Met deze uitgebreide set aan informatie gaan onze ervaren lichtontwerpers aan de slag om een op maat gemaakt lichtplan te ontwikkelen. Dit plan wordt vervolgens gedetailleerd met jou besproken en aangepast tot volledige tevredenheid is bereikt. Na goedkeuring regelen we de aankoop of productie van de benodigde armaturen. Onze monteurs, of de door jou gekozen installateur, zorgen vervolgens voor een professionele installatie. Onze service eindigt pas wanneer jij volledig tevreden bent, als onderdeel van onze uitgebreide A tot Z service.

Duurzame winkelverlichting

Circulariteit en duurzaamheid staan centraal in ons bedrijf. Wij streven naar het gebruik van energiezuinige verlichting om energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Door samen te werken met lokale partners houden we onze toeleveringsketen bewust kort, wat resulteert in minder transport en een lagere CO2-uitstoot. Bij het ontwerp en de productie van onze armaturen kiezen we voor duurzame materialen en ontwerpen die herbruikbaar zijn. Onze productiefaciliteit draait op groene energie, afkomstig van onze 72 zonnepanelen, die ook onze elektrische voertuigen opladen. Bovendien werken we samen met Maakwerk, een lokale partner waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijdragen aan de assemblage van sommige van onze producten.

Hergebruik van verlichting

Wij streven naar minimalisering van verspilling en maximalisering van hergebruik. Dankzij onze eigen productie kunnen we oude armaturen renoveren (refurbishen), waarbij vaak alleen de lichtbron wordt vervangen. Op deze manier geven we verouderde armaturen een tweede leven, waardoor ze met een nieuwe lichtbron weer jarenlang kunnen meegaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Jouw partner in winkelverlichting

Bij ons vind je alle antwoorden op jouw vragen over winkelverlichting. Ons team bestaat uit meer dan 40 deskundigen die klaarstaan om winkeliers, (interieur)architecten en installateurs te ondersteunen. Met ruim 43 jaar ervaring in winkelverlichting, lichtplannen en armaturen, beschikken wij over de kennis en expertise voor elk project. Of je nu aan het begin staat van je project of al vergevorderd bent, wij zijn er voor je. Van het ontwerpen van een doordacht lichtplan tot de productie of inkoop van hoogwaardige armaturen en de installatie en afstelling van je verlichting – wij zijn jouw partner in elke stap van het proces!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Paul Matlung

Directeur Business Development