Sportverlichting motiveert

Sportlocaties, of het nu gaat om voetbalvelden, tennisbanen, padelbanen of sportscholen, hebben één belangrijke overeenkomst. Alle locaties vereisen specifieke en hoogwaardige verlichting voor optimale prestaties en veiligheid. Sportverlichting is cruciaal, niet alleen voor de sporters, maar ook voor toeschouwers die het spel volgen. Wij leggen je graag meer uit over onze sport verlichting.

Vraag hier jouw lichtplan aan

Sportieve bedrijven die ons vertrouwen

Iedere sport
is anders

Binnen sportverlichting moeten we rekening houden met verschillende doelgroepen. Of het nu gaat om topsporters, recreatieve sporters of sociale bezoekers. Het is van groot belang dat de verlichting aan de behoeften van al deze groepen voldoet. We zorgen dat alles op elkaar aansluit. Een sportschool waar mensen zich gemotiveerd en op hun gemak voelen. Een kantine waar mensen gezellig samenkomen in een uitnodigende setting.

Lichtplan
op maat

Een lichtplan laten maken is van het grootste belang bij het ontwerpen van de verlichting voor sportlocaties. Elk terrein is uniek en vereist een zorgvuldige planning om aan jouw specifieke eisen en wensen te voldoen. Allereerst bekijken we de locatie, hoe ziet de plattegrond er uit en welke sport wordt er beoefend. Daarna maken we jouw lichtplan op maat, hierbij wordt alle verlichting getekend in een overzichtelijk plan. Eventueel kunnen we dit met behulp van 3D renders nóg realistischer weergeven. Daarbij kunnen we op basis van het lichtplan berekenen wat de energiebesparing kan worden, deze kan vergroot worden door gebruik te maken van slimme verlichtingssystemen. 

Beter licht
minder verbruik

Energiezuinig is een sleutelwoord geworden in de wereld van sportverlichting. Traditionele verlichting, zoals halogeen- en TL lampen, verbruiken aanzienlijk meer energie dan moderne ledverlichting. LED sportverlichting is de nieuwe norm in de sportwereld, het biedt niet alleen een hoge lichtopbrengst maar ook is de levensduur veel beter. Daarnaast bieden verschillende slimme verlichtingssystemen meer opties om energie te besparen. Zo kan de verlichting automatisch aangepast worden aan de hoeveelheid daglicht of aan de aanwezigheid van sporters. Hoe minder energie er verbruikt wordt, hoe groter de energiebesparing!

Betere prestaties
met goed licht

De kwaliteit van sportverlichting heeft een directe invloed op de prestaties van sporters. Daarnaast kan slechte verlichting leiden tot onveilige situaties, vermoeidheid en blessures. In onze lichtplannen houden we rekening met het handhaven van de juiste lichtniveaus. Genoeg licht om fijn te sporten, niet te veel licht zodat mensen verblindt worden. Daarnaast gebruiken we verlichting die schittering minimaliseert, zodat er op een comfortabele manier gesport kan worden. Dit allemaal in lijn met datgeen wat jouw bedrijf of club wil uitstralen.

Subsidies voor sportverlichting

Het upgraden van sportverlichting is een investering die zich terugverdiend. Gelukkig zijn er subsidies beschikbaar om deze investering te ondersteunen. De bekendste subsidie voor sportverlichting is de BOSA subsidie. Deze Subsidieregeling Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties ondersteunt Nederlandse sportclubs en sportverenigingen bij de financiering van bouw- en onderhoudswerkzaamheden. En gelukkig valt sportverlichting hier ook onder! Daarnaast kunnen er regionale energiepremies beschikbaar zijn voor projecten gericht op energiebesparing. Door over te stappen op energiezuinige ledverlichting kun je hier gebruik van maken. Informeer jouw lokale instantie voor meer informatie over regionale subsidies.

Sportverlichting
naar jouw wens

Wij gaan graag samen met jou aan de slag met het verbeteren van jouw sportverlichting. We combineren functionaliteit, energiezuinige producten, visuele aantrekkingskracht en jouw wensen in een met zorg samengesteld lichtplan. Of je nu een tennisbaan, voetbalveld, padelbaan of sportschool bezit of beheert, het investeren in nieuwe sportverlichting is een strategische zet voor de toekomst. Kies verstandig en verlicht de toekomst van jouw sportlocatie met de juiste verlichting.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Tom Trommelen

Commercieel Directeur