Retail verlichting zorgt voor meer omzet

Verlichting helpt retail bedrijven met het verbeteren van de klantbeleving en het verhogen van de omzet. Van het beter en realistischer presenteren van producten tot het vertalen van merkwaardes. Retailverlichting staat hier aan de basis. Wij zorgen samen met jou voor de perfecte sfeer en beleving in jouw winkel. Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen met retail verlichting van lichtplan tot en met installatie.

Vraag hier jouw lichtplan aan

Retailers die ons vertrouwen

Expert in retail verlichting

Licht kan een winkel maken of breken. Een donkere winkel zorgt voor een oncomfortabele klantbeleving en een te felle winkel haalt de sfeer weg. Daarom is het belangrijk om een goed lichtbeeld te creëren wat in lijn licht met wat je als winkel uit wil stralen. De juiste verlichting in een winkel zorgt niet enkel voor een verbeterde klantervaring, maar kan ook resulteren in beter imago en een verhoogde omzet. Een win-win situatie!

Wij helpen je graag bij met de juiste winkelverlichting. Al meer dan 43 jaar verlichten wij met passie winkels. Met ons team van licht experts kunnen we je geheel ontzorgen, dat betekent bij ons van het design van een retail lichtplan tot het produceren van energiezuinige verlichting en de installatie hiervan. Dat is onze van A tot Z aanpak. Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent.

Het belang van goede verlichting

Slechte verlichting doet afbreuk aan al het moois wat jouw winkel te bieden heeft. Goede verlichting versterkt juist jouw winkel en zet de spotlight op datgeen wat belangrijk is, de klanten en producten.

Met het slim inzetten van bijvoorbeeld lichtkleuren kan de stemming van klanten verbeterd worden, dit vertaalt zich vaak door in een langere bezoektijd. Wat vaak tot meer aankopen leidt. Daarentegen kan er met speciale lichtkleuren de aandacht op specifieke producten gelegd worden. De juiste verlichting verhoogt de aantrekkelijkheid van producten, dit is geen one light fits all. Onderzoek bevestigt dat (speciale) lichtkleuren de omzetcijfers van producten kunnen verhogen. Hierom selecteren wij met extra aandacht de armaturen.

Tot slot kan licht ook ingezet worden om klanten gemakkelijk door de winkel te laten navigeren. Strategische plaatsing van verlichting in bepaalde gebieden kan ervoor zorgen dat klanten de ideale route in jouw winkel afleggen. Hier houden wij rekening mee met het design van jouw retail lichtplan.

Veel voorkomende fouten

In de afgelopen 43 jaar zijn we veel fouten tegengekomen als het gaat om winkelverlichting. Met deze kennis op zak kunnen we jou beter helpen bij het realiseren van de juiste retail verlichting. Een van de meest gemaakte fouten is dat er te weinig licht is in de winkel. Ondanks dat de initiële kosten hierdoor lager zijn, loop je vaak helaas omzet mis. Producten zien er minder aantrekkelijk uit en klanten kunnen producten vaak niet goed beoordelen, wat resulteert in een lagere omzet.

Daarnaast zien we vaak dat lampen vaak niet goed gericht, of uitgelicht, worden. Hierdoor ontstaan er onaantrekkelijke plekken en schaduwen, waardoor bijvoorbeeld klanten delen van de winkel niet bezoeken. Verder kan niet goed gerichte verlichting zorgen voor verblinding, dit is niet enkel oncomfortabel maar verpest vaak ook de sfeer van een winkel. Daarom zorgen onze ervaren installateurs dat iedere winkel goed uitgelicht, of gericht, wordt. Zo weet je zeker dat de nieuwe verlichting een meerwaarde is voor de winkel.

Iedere winkel is anders

Daarom is er geen standaard lichtplan dat past bij een winkel. Wij maken een lichtplan op basis van jouw wensen, de klantbehoeften en de gestelde richtlijnen. Wij gebruiken hoogwaardige kwaliteitsproducten voor het beste resultaat. Deze producten zorgen niet enkel voor een beter uiterlijk, maar ook voor een verlaging van het energieverbruik.

De specifieke producten die wij gebruiken zijn afhankelijk van het doel van de verlichting. Zo gebruik je voor het comfortabel aanlichten van een kassagedeelte andere verlichting dan het aantrekkelijk verlichten van schappen. Bij een kassa is het belangrijk dat er klanten en medewerkers niet verblind worden, bij schappen moeten juist alle producten goed verlicht worden. Daarnaast zorgen wij ook goede en betrouwbare noodverlichting, zodat de winkel voldoet aan alle veiligheidseisen. Wij creëren comfortabele én veilige winkelomgeving.

Energie besparen met verlichting

In het huidige klimaat van stijgende energieprijzen is het voor een retailer een slimme zet om te investeren in energiezuinige winkelverlichting. Wij werken met energie-efficiënte verlichting, zodat er minder energie gebruikt hoeft te worden voor dezelfde lichtopbrengst. Dit resulteert in lagere energiekosten, wat kan oplopen tot een besparing van 75%. Daarnaast kan een kleine besparing op grote schaal een significant resultaat hebben. De initiële investeringskosten worden met deze hoge energieprijzen nóg sneller terugverdiend.

Besparingsberekeningen

Onze lightdesigners kunnen met behulp van designprogramma’s een gepersonaliseerde besparingsberekening genereren. Zo kun je precies zien hoeveel je kunt besparen door over te stappen op nieuwe energiezuinige verlichting met jouw winkel. Daarnaast geeft dit een duidelijk beeld van zowel de financiële als ecologische voordelen.

Verbouwen of nieuwbouw?

Bij het vervangen van de bestaande verlichting kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende ledarmaturen die oudere verlichting naadloos kan vervangen. Hierbij worden er geen aanpassingen gedaan aan het lichtplan, dus enkel heb je nieuwer en energiezuiniger licht. Hierbij kunnen wij de armaturen produceren, inkopen, leveren en installeren, alles naar jouw wens. Voor een optimaal resultaat raden we een herziening van het lichtplan aan, om te zorgen voor de meeste effectieve verlichting van jouw winkel.

Renoveren of een nieuwe winkel

Bij een verbouwing of de ontwikkeling van een nieuwe winkel is het belangrijk dat wij zo vroeg mogelijk betrokken worden bij het project. Dit stelt ons in staat om in samenwerking met jou en alle andere betrokken partijen het best mogelijke resultaat te behalen. Het proces begint met een persoonlijk gesprek op locatie om de wensen en behoeften, evenals die van de klanten, in kaart te brengen. Tijdens dit gesprek evalueren we ook direct de locatie: welke aspecten zijn cruciaal voor een succesvol lichtplan? Dingen zoals de plafondhoogte, kleur van de vloer en andere relevante factoren. Met deze volledige set aan informatie gaan onze ervaren lichtontwerpers aan de slag om een op maat gemaakt lichtplan te creëren. Dit plan wordt vervolgens in detail met jou besproken en aangepast tot volledige tevredenheid is bereikt. Na goedkeuring regelen we de aankoop, productie of halen de benodigde armaturen uit voorraad. Vervolgens zorgen onze monteurs, of de door jou gekozen installateur, voor een professionele installatie. Ons werk is pas klaar wanneer jij volledig tevreden bent, als onderdeel van onze complete A tot Z service.

Duurzame retail verlichting

Duurzaamheid en circulariteit zijn kernwaarden binnen ons bedrijf. We zetten sterk in op het gebruik van energiezuinige verlichting om energie te besparen. Onze toeleveringsketen houden we bewust kort door samen te werken met lokale partners, dit leidt tot minder vervoer en een lagere co2-voetafdruk. Bij het ontwerpen en produceren van onze producten kiezen we voor duurzame materialen en herbruikbare ontwerpen. Onze productiefaciliteit draait op groene energie, gegenereerd door onze 72 zonnepanelen. Met deze zonnepanelen laden we ook onze elektrische wagens op. Daarnaast werken we samen met Maakwerk, dit is een lokale partner waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijdragen aan de assemblage van een aantal van onze producten.

Refurbished verlichting

We streven naar minimalisering van verspilling en maximalisering van hergebruik. Dankzij onze eigen productie kunnen we oude verlichtingsarmaturen opknappen (refurbishen), waarbij vaak alleen de lichtbron wordt vervangen. Dit geeft verouderde armaturen een tweede leven, waardoor ze met een nieuwe lichtbron weer jarenlang mee kunnen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op.

Jouw partner voor winkelverlichting

Bij ons ben je aan het juiste adres voor al je vragen over winkelverlichting. Ons team, bestaande uit meer dan 40 deskundigen, is er om winkeliers, (interieur)architecten en installateurs te ondersteunen. Met ruim 43 jaar ervaring in retail verlichting, lichtplannen en armaturen, beschikken wij over de kennis en expertise voor ieder retailproject. Ongeacht in welke fase van het project je ons inschakelt, wij staan voor je klaar. Van het designen van een doordracht lichtplan, tot de productie of inkoop van kwalitatief hoogwaardige producten of de installatie en afstelling van je lichtplan!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Maurice Arons

Directeur