Kantoorverlichting
zet de werknemer
in de spotlight

Jij wilt toch ook de beste werkomgeving voor jouw werknemers? Een gelukkige werknemer is een betere en gezelligere werknemer. De juiste kantoor verlichting creëert een werkomgeving waarin iedere werknemer zich fijn voelt.

Vraag hier jouw lichtplan aan

Kantoren die ons vertrouwen

Goede verlichting is belangrijk

Medewerkers brengen een groot deel van hun dag door op kantoor. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat dit een fijne en comfortabele werkomgeving is. De juiste verlichting speelt hierbij een cruciale rol omdat het grote invloed heeft op de sfeer en uitstraling in een kantoor, maar ook op de werkprestaties van personeel. Daarnaast realiseer je met energiezuinige kantoorverlichting een mooie kostenbesparing.

In de afgelopen 40 jaar hebben we veel verschillende kantoren verlicht. Van een klein kantoor met energiezuinige ledpanelen tot kantoren van meerdere verdiepingen met verschillende ruimtes met verschillende doeleindes. Wij gaan samen met jou aan de slag om jouw perfecte kantoor te realiseren. Dit begint bij een op maat gemaakt lichtplan door onze ervaren designers en eindigt pas als jij tevreden bent!

Betere werkomgeving, betere prestaties

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de juiste kantoorverlichting bijdraagt aan een goede stemming, betere concentratie en een beter algemeen welzijn van medewerkers. Niet alleen voelen medewerkers zich energieker en gelukkiger, maar ook de werkprestaties en algemene gezondheid van medewerkers verbetert. Zo blijkt uit onderzoek dat de juiste verlichting de productiviteit kan verhogen met 10% en de nauwkeurigheid van het werk kan verhogen met 12%. Tot slot kan de juiste verlichting zorgen voor minder ziekte, burn-out en personeelsverloop. Een win-win situatie! Bij het maken van jouw lichtplan houden we rekening met de wensen en behoeften van jouw medewerkers. Zo ontwikkelen we een lichtplan dat past bij jouw bedrijf, medewerkers én een gezond kantoor.

Veel gemaakte fouten

Bij veel kantoren is verlichting een van de punten waar helaas weinig aandacht aan wordt besteed. Dit resulteert vaak in een sfeerloos of té sfeervol kantoor. Een kantoor moet een plek zijn waar je zowel geconcentreerd moet kunnen werken als creatief bezig kunt zijn met collega’s. Deze verschillende doeleinden vragen om verschillende soorten verlichting, helaas wordt dit nog niet overal gerealiseerd. Want zeg nu zelf, op een donkere werkplek kun je je minder energiek en geconcentreerd werken. En in een overbelichte vergaderzaal kun je niet heel fijn samenwerken. Slechte kantoorverlichting zorgt zelfs voor een afname in productiviteit, werknemersgeluk en de gezondheid van medewerkers. Bij ieder kantoorproject voldoen wij aan zowel de Nederlandse als Europese voorgeschreven normen omtrent kantoorverlichting. Dit doen wij door gebruik te maken van kwalitatieve armaturen, welke op de juiste plaatsen geïnstalleerd en uitgericht worden. Uitrichten is het juist richten van de armaturen, zodat het licht op de perfecte manier straalt. Wij leveren deze service omdat dit essentieel is voor een comfortabel lichtbeeld.

Besparen met kantoorverlichting

Met de huidige hoge energieprijzen is de terugverdientijd van nieuwe en energiezuinige ledverlichting nóg korter. Wanneer je TL-buizen vervangt door nieuwe ledverlichting bespaar je tot wel 67%, voor gloeilampen en halogeenlampen is deze besparing nóg groter. Ben je al vroeg overgestapt naar ledverlichting dan kun je alsnog besparen op jouw energierekening. De nieuwste generatie ledverlichting is veel zuiniger dan oudere ledverlichting, waardoor je ook met het vervangen van ledverlichting een besparing realiseert.

Wij werken met een breed scala aan energie-efficiënte armaturen, dit betekent dat er met minder energie méér licht gegenereerd kan worden. Deze armaturen produceren wij zelf in Deurne, Nederland, of kopen wij in bij een van merken waarmee wij samenwerken.

Daarnaast kunnen wij verschillende energiebesparende lichttechnieken toepassen zoals tijdsklokken, bewegingssensoren, daglichtsensoren en (automatische) dimsystemen. Met behulp van daglichtsensoren wordt de verlichting gedimd als er voldoende daglicht binnenkomt, hoe minder fel de verlichting brandt des te groter de besparing. Bij automatische dimsystemen wordt de verlichting automatisch gedimd als er geen personen in de ruimte zijn, in tegenstelling tot bij een bewegingssensor is er nog wel verlichting, enkel niet zo fel. Dit is ideaal voor een ontvangsthal of receptie bijvoorbeeld.

Een op maat gemaakt lichtplan

Alles start met een plan. Op het gebied van verlichting is dit een lichtplan, dit is een blauwdruk van waar welke verlichting geplaatst moet worden. Door te starten met een lichtplan creëer je een duidelijk beeld van de grootte van het project. Zo wordt in het lichtplan berekend hoeveel armaturen er nodig zijn voor de benodigde lichtniveaus voor een gezonde en comfortabele werkplek. Daarnaast kan er in het lichtplan berekend worden hoeveel energie er bespaart kan worden. Tot slot kunnen we vanuit het lichtplan een 3D weergave realiseren van de ruimte. Hierdoor komt het project echt tot leven.

Vervanging, verbouwing of nieuwbouw

Bij het vervangen van verlichting kunnen we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zo zijn er verschillende led armaturen die oudere verlichting, zoals TL-buizen of halogeenlampen, naadloos vervangen. Hierbij worden er geen aanpassingen gedaan aan het lichtplan en wordt dus enkel de lichtbron vervangen. Hierbij kunnen wij de armaturen produceren, inkopen, leveren en installeren. Het beste resultaat boek je met een herzien lichtplan, zo ben je verzekerd van de juiste kantoorverlichting.

Nieuwbouw kantoor of verbouwing

Bij een verbouwing of de realisatie van een nieuwbouwkantoor is het voor ons fijn om zo vroeg mogelijk in het proces betrokken te worden. Zo kunnen we samen met de opdrachtgever en alle andere betrokken partijen een zo goed en mooi resultaat realiseren. We beginnen met het inzichtelijk maken van de wensen en behoeften van de opdrachtgever en de medewerker, dit doen we in een gesprek op locatie. Hierbij kijken we meteen naar de locatie zelf:  wat zijn belangrijke punten waar we op moeten letten? is er veel daglicht? hoe hoog is het plafond? Dit zijn allemaal zaken die belangrijk zijn voor een kloppend lichtplan. Als deze informatie compleet is gaan een van onze ervaren light designers aan de slag met het lichtplan. Als deze gereed is zullen we deze samen met de opdrachtgever doornemen en bijschaven totdat deze tevreden is. Na akkoord kunnen we de armaturen inkopen, produceren of we hebben ze al op voorraad. Daarna kunnen onze monteurs of de installateur aan de slag om alles netjes te installeren. We gaan pas weg als de opdrachtgever tevreden is! Dat is onderdeel van onze A tot Z aanpak.

Duurzame kantoorverlichting

Duurzaam en circulair ondernemen staan bij ons hoog in het vaandel. Zo werken wij zo veel mogelijk met energie-efficiënte armaturen die kostbare energie besparen, maar daar houdt het niet op. We werken met zo min mogelijk schakels in onze toeleveringsketen, dit houdt in dat we samenwerken met vaste en lokale partijen om de keten zo kort mogelijk te krijgen. Hierdoor wordt het vervoer beperkt en bij het vervoer dat nodig is kiezen we voor duurzame oplossingen. Tevens kiezen we voor duurzame materialen en onderdelen bij het design en de productie van onze producten. Daarnaast is onze productiehal uitgerust met 72 zonnepanelen, die genoeg opwekken om ons eigen productieproces geheel energieneutraal te maken én ons elektrische wagenpark op te laden. Naast dat wij een eigen productieafdeling hebben, werken wij samen met onze sociale en lokale partner Maakwerk. Bij Maakwerk assembleren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een deel van onze producten.

Refurbished verlichting

Onze visie is gericht op zo min mogelijk verspilling en zo veel mogelijk hergebruik. Door onze eigen assemblage en productieafdeling kunnen wij oude verlichting refurbishen. Bij refurbished verlichting vervangen we enkel de onderdelen die vervangen moeten worden, in veel gevallen is dit enkel de lichtbron. Zo kan een oud armatuur een tweede leven krijgen en nog jaren goed werken met een nieuwe lichtbron.

Jouw partner voor kantoorverlichting

Bij ons kun je terecht voor al jouw vragen over kantoorverlichting. Wij staan klaar om jou te ondersteunen, zowel kantooreigenaren als (interieur)architecten als installateurs. Bij ons vind je meer dan 42 jaar ervaring met kantoorverlichting, lichtplannen en armaturen. Met een team van meer dan 40 medewerkers hebben wij de expertise om ieder kantoorproject tot een stralend eind te brengen. Hierbij maakt het niet uit op welk moment je ons nodig hebt, voor een uitgedokterd lichtplan tot de productie of inkoop van hoogwaardige armaturen of de installatie en het uitrichten van een lichtplan. Wij staan voor jou klaar!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Tom Trommelen

Commercieel Directeur