Terug naar overzicht

LED verlichting is de toekomst

In de wereld van verlichting is LED de ster van de show en terecht. Ontdek waarom wij zo overtuigd zijn van de kracht van LED en waarom het de toekomst van verlichting vertegenwoordigt. In dit artikel zetten we de voordelen van LED voor je op een rij.

Energie besparen met LED verlichting

Een investering in LED verdient zichzelf snel terug dankzij de veel lagere energiekosten. LED verbruikt namelijk tot wel tien keer minder energie dan traditionele halogeenlampen. Dit betekent niet alleen een gunstig effect op je portemonnee, maar ook op het milieu.

Langere levensduur

Waar traditionele verlichting regelmatig vervangen moet worden, schittert LED met een indrukwekkende levensduur. Een gemiddelde LED-lamp gaat maar liefst 30.000 branduren mee, dat is wel vijftien keer langer dan een halogeenlamp. Dit vertaalt zich niet alleen in een aanzienlijk langere periode zonder vervanging, maar ook in minder afval en een verminderde belasting van grondstoffen.

Koel en veilig

In tegenstelling tot de traditionele gloei- of halogeenlampen, wordt een LED-lamp nauwelijks warm. Dit maakt het een ideale keuze voor de verlichting van kwetsbare versproducten in bijvoorbeeld supermarkten of slagerij. De lage warmteontwikkeling zorgt ook voor extra veiligheid, aangezien het risico op brand wordt geminimaliseerd. Bekijk hier het project van Keurslager van der Meer, waar we met het gebruik van slimme ledverlichting minder derving van producten realiseerden.

Diversiteit

Waar LED-verlichting in het verleden bekendstond om zijn felle en ongezellige licht, is dat vandaag de dag gelukkig anders. De technologische vooruitgang heeft geleid tot een breed scala aan lichtkleuren die kunnen worden gecreëerd met LED. Of je nu de warme gloed van een traditionele gloeilamp wilt nabootsen of juist een moderne sfeer wilt neerzetten, met LED heb je alle keuze.

Dimbare LED verlichting

LED-lampen kunnen in sommige gevallen gedimd worden, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende doeleinden. Zo kun je met gemak een gezellige en intieme sfeer creëren, maar ook een heldere en productieve omgeving voor bijvoorbeeld werk of studie. Deze flexibiliteit maakt LED-verlichting ideaal voor elk moment en elke stemming. Meer weten over wanneer je welke kleurtemperatuur gebruikt? Je leest het in ons artikel over kleurtemperatuur en Kelvin (K).

Duurzaamheid

De duurzame eigenschappen van LED gaan verder dan alleen energiebesparing en langere levensduur. LED is namelijk ook buitengewoon recyclebaar, met maar liefst 75% van de lamp die kan worden gerecycled. Bovendien worden er geen schadelijke chemische materialen gebruikt bij de productie van LED armaturen, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere leefomgeving.

 

Kortom, LED-verlichting is niet alleen een technologische revolutie in de wereld van verlichting, maar ook een duurzame keuze die talloze voordelen met zich meebrengt. Van energiebesparing tot een langere levensduur en een scala aan lichtkleuren, LED blijft ons verbazen met zijn veelzijdigheid en positieve impact op het milieu.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur