Terug naar overzicht

LED verlichting is de toekomst

LED verlichting is de toekomst. Weten waarom wij zo overtuigd zijn van LED? Lees hier de voordelen van LED.

LED bespaart energie

De investering in LED heb je zo terugverdiend door de aanzienlijk lagere energiekosten die gepaard gaan met het gebruik van verlichting door middel van LED. LED verbruikt namelijk tot tien keer minder dan halogeenlampen.

LED heeft een langere levensduur

Een gemiddelde LED-lamp gaat 30.000 branduren mee, dit is 15 keer langer dan een halogeenlamp. Dit betekent dus ook 14 keer minder vervangen!

LED wordt niet heet

In tegenstelling tot de gloei- of halogeenlamp wordt een LED-lamp vrijwel niet warm, hierdoor is het de perfecte oplossing voor de verlichting van versproducten. Daarnaast maakt dit de lamp een stuk veiliger.

LED is divers

Voorheen kenden we LED verlichting vooral als felle en ongezellige verlichting. Vandaag de dag is dat gelukkig anders en kun je vele lichtkleuren creëren, waaronder het gezellige licht van de gloeilamp.

LED is dimbaar

Sommige LED-lampen kun je dimmen, hierdoor zijn ze inzetbaar voor meerdere doeleinden. Zo kun je een gezellige sfeer creëren, maar kun je ook een fijne en lichte werksfeer creëren. 

LED is duurzaam

Naast de langere levensduur en het lagere energieverbruik is LED verlichting ook beter recyclebaar, zo’n 75% van de lamp is te recyclen én er wordt geen chemisch materiaal gebruikt.