Terug naar overzicht

Besparen met slagerij verlichting

Als slager heb je tegenwoordig te maken met vele uitdagingen, waaronder een stijgende energierekening. Dit kan een enorme impact hebben op je bedrijfskosten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om te besparen, bijvoorbeeld door je verlichting te vervangen of te verbeteren. En dat is precies waar Lixero in beeld komt. Als ervaren specialisten op het gebied van slagerij verlichting, helpen wij jou graag bij het verduurzamen van jouw slagerij.

Minder verbruiken is minder betalen

Misschien denk je dat je verlichting op dit moment niet zo’n grote rol speelt in je bedrijfskosten, maar niets is minder waar. Met name oude verlichting zoals halogeenlampen, TL-verlichting of gloeilampen zijn energievreters. Gelukkig is de oplossing simpel: vervang ze door de juiste LED verlichting. Onze nieuwste generatie LED lampen zijn tot wel 25 keer energiezuiniger dan gloeilampen, 10 keer zuiniger dan halogeenlampen en ruim 50% zuiniger dan TL-verlichting. Bovendien zorgen LED lampen voor minder derving, een betere productpresentatie en minder warmte, wat allemaal bijdraagt aan een efficiëntere en duurzamere slagerij.

Minder derving door slimme verlichting

Maar dat is nog niet alles. Onze productdesign afdeling heeft namelijk een speciaal verlichtingssysteem ontwikkeld voor slagerijen. Dit systeem maakt gebruik van slimme sensoren die de verlichting automatisch aanpassen aan de omstandigheden. Als er niemand aanwezig is, wordt de verlichting bijvoorbeeld automatisch gedimd. En wanneer er klanten binnenkomen, wordt de verlichting helderder gemaakt om de vleeswaren op hun best te presenteren. Door dit slimme systeem kan de besparing oplopen tot wel 80%.

In de praktijk

Als voorbeeld willen we graag Keurslager van der Meer in Heerenveen noemen. Dit is de eerste slagerij in Nederland die ons dynamische verlichtingssysteem heeft laten installeren. De winkelverlichting wordt automatisch gedimd wanneer er niemand aanwezig is, en helderder wanneer er klanten binnenkomen. Dit zorgt niet alleen voor een betere productpresentatie, maar ook voor een vermindering van energieverbruik, derving en kwaliteits- en smaakverlies.

Samen aan de slag

Als jij ook wilt profiteren van deze voordelen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen zorgen we voor jouw toekomstbestendige, energiezuinige en goed verlichte slagerij. Onze lichtspecialisten staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Zo kun jij je volledig richten op het leveren van de beste vleeswaren aan je klanten, zonder je zorgen te maken over je energierekening.

Bekijk hier de video van Keurslagerij van der Meer

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur