Terug naar overzicht

5 redenen waarom kantoorverlichting belangrijk is

Verlichting in een kantoor is belangrijker dan je denkt. Wij geven je 5 redenen waarom kantoorverlichting belangrijk is voor de medewerkers, het bedrijf, maar ook de rest van de wereld.

1. Gezondheid van medewerkers

Slechte verlichting kan leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid, wat de gezondheid van werknemers negatief beïnvloedt. Uit een studie van de American Society of Interior Designers blijkt dat 68% van de werknemers klaagt over de verlichting in hun werkruimte. Een juiste hoeveelheid licht met minimale verblinding en schaduw kan de algehele gezondheid en welzijn van werknemers verbeteren. Gezonde werknemers zijn productiever en minder vaak ziek, wat leidt tot minder verzuim en hogere tevredenheid.

2. Verbetering van Productiviteit

Goede kantoorverlichting kan de productiviteit aanzienlijk verhogen. Onderzoek door de Cornell University toont aan dat blootstelling aan licht de productiviteit met maar liefst 20% kan verhogen. Onze ervaren designers weten hoe ze dit kunnen vertalen in een lichtplan dat de concentratie en efficiëntie van werknemers verbetert. Denk hierbij aan het strategisch plaatsen van verlichting en het vooraf berekenen hoeveel licht er op een bureau valt.

3. Energie en Geld Besparen

Energie-efficiënte verlichting draagt bij aan een flinke energiebesparing voor jouw kantoor. Afhankelijk van de bestaande verlichting kan de besparing met energiezuinige ledverlichting oplopen tot 67%. Met de huidige hoge energieprijzen heb je deze investering snel terugverdiend. Bereken met onze besparingscalculator jouw persoonlijke besparing en ontdek hoeveel je kunt besparen met energiezuinige verlichting.

4. Verbetering van Werkzaamheden

Verschillende taken vereisen verschillende lichtniveaus. Onderzoek toont aan dat gedimde verlichting de creativiteit van mensen verhoogt, wat ideaal is voor vergaderzalen. Helder licht werkt beter op werkplekken waar concentratie nodig is. Dit blijkt uit een studie gepubliceerd in de Journal of Environmental Psychology. Hier houden wij rekening mee in het lichtplan, zodat iedere werkruimte optimaal wordt verlicht voor de specifieke taken die daar worden uitgevoerd.

5. Beter Slaapritme

Licht speelt een belangrijke rol bij het reguleren van ons biologische ritme, dat van invloed is op slaappatronen en energieniveaus. Uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan helder licht in de ochtend helpt bij het synchroniseren van de biologische klok, wat onze slaap en ons ritme verbetert. Gedimd licht helpt daarentegen met het afschalen van de focus en bereidt je beter voor op rust. Dit resulteert in een betere nachtrust en minder stress.

Conclusie

Kantoorverlichting is essentieel voor het welzijn van medewerkers, het verbeteren van de productiviteit, het besparen van energie, het ondersteunen van verschillende werkactiviteiten en het reguleren van het slaapritme. Goede verlichting kan een positieve impact hebben op de algehele sfeer en efficiëntie binnen een kantooromgeving. Investeren in de juiste verlichting is daarom een slimme keuze voor elke kantooreigenaar. Benieuwd hoe je jouw kantoor kunt optimaliseren met de juiste verlichting? Neem contact op met ons team van lichtexperts voor een op maat gemaakt lichtplan.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur