Terug naar overzicht

Veel kantoren voldoen niet aan het nieuwe benodigde energielabel C

Vanaf 2023 verplichten minister voor Wonen (Stef Blok) en de Rijksdienst eigenaren van grote kantoren deze kantoren energiezuinig te maken. Desbetreffende kantoren mogen vanaf 2023 geen slechter energielabel hebben dan C (label D tot en met G dus). Uit het laatste onderzoek van de Rijksdienst blijkt dat er helaas nog maar weinig bedrijfspanden voldoen aan deze regelgeving. 

Onderzoek van de Rijksdienst

Het onderzoek van de Rijksdienst geeft aan dat er ongeveer 65% van de 100.000 kantoren in Nederland nog niet voldoet aan de toekomstige verplichting. Ondanks dat het aantal ‘groene kantoren’ (energielabel A, B of C) stijgt, is dit procentueel gezien een kleine stijging. We zien dat er tussen 2015 en 2019 een grote stijging was maar deze is in 2020 helaas afgezwakt. 

Verlichting als hulpmiddel

Verlichting is een van de factoren waar je als kantoor gemakkelijk energie op kunt besparen, ook als de huidige verlichting nog goed werkt. Een nieuwe ledlamp is ongeveer 90% zuiniger dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp. Daarnaast hebben ledlampen een veel langere levensduur, waardoor de kosten op lange termijn nog lager zijn. 

Besparen met ledverlichting

Naast het feit dat je het milieu een plezier doet, pakt het financieel voordelig uit. Om hiervan een beeld te krijgen hebben we een voorbeeld uitgewerkt van een gemiddeld kantoor, met 23 ledlampen. Met de huidige energiekosten (€0,44 per KwH) zorgt dit voor een jaarlijkse besparing van bijna €650 op de energierekening. Dit betekent dat de investering in het omgaan naar LED-verlichting binnen één jaar is terugverdientijd. 

Maak jij de omschakeling?

Met een omschakeling naar LED-verlichting voldoe je dus makkelijker aan het benodigde energielabel in 2023 én bespaar je op energiekosten. Daarnaast is de kans groot dat er een fijnere en productievere werkomgeving gecreëerd kan worden. Als je het ons vraagt een win-win-win situatie.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Neem contact met ons op en dan kijken we samen wat ledverlichting voor jou kan betekenen.

Terugverdientijd LED Lixero maart 2022