Terug naar overzicht

Een gezond kantoor

Recentelijk heeft onderzoek door de Universiteit van Twente, VU Amsterdam en CBRE Nederland licht geworpen op het concept van een gezond kantoor. In dit artikel bieden we een overzicht van de belangrijkste bevindingen, gericht op bedrijven en organisaties die streven naar een verbeterde werkomgeving voor hun personeel.

Biologisch ritme

De studie benadrukt het vitale belang van circadiaanse verlichting voor het welzijn van werknemers. Het toepassen van een lichtplan dat het natuurlijke circadiaanse ritme van het menselijk lichaam nabootst, kan een positief effect hebben. Zowel op de stemming van medewerkers als hun concentratie en algemeen welzijn. Dit is extra belangrijk voor kantoren waar natuurlijk licht beperkt is.

Verbeteringen door verlichting

Het onderzoek wijst uit dat gezonde kantoren met de juiste verlichting een significante verbetering zien in de werkprestaties van medewerkers. Specifiek wordt een verhoging van 18% in werkprestaties ondervonden, met een toename van 12% in nauwkeurigheid en 10% in productiviteit. Deze cijfers weergeven het potentieel van goede kantoorverlichting in ieder bedrijf.

Zakelijke en persoonlijke voordelen

Een gezond kantoor biedt niet alleen voordelen voor medewerkers, maar leveren ook zakelijke voordelen op. Het verbeteren en gezonder maken van jouw kantoor kan leiden tot een vermindering van ziekteverzuim, burn-out en personeelsverloop. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Daarnaast kan een verbeterde werkomgeving een positieve invloed hebben op de algemene levensstijl en het welzijn van werknemers, zowel binnen als buiten de werkvloer. Een win-win situatie!

Technische aspecten

De studie laat ook zien dat de technische aspecten van verlichting, zoals aanpasbaarheid van lichtsterkte en controle, essentieel zijn voor het creëren van een gezonde werkomgeving. Deze aspecten spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van de verlichting en het ondersteunen van de gezondheid en productiviteit van werknemers.

Jouw gezond kantoor

Voor organisaties die overwegen om te investeren in een gezondere werkomgeving, bieden de inzichten uit dit onderzoek waardevolle richtlijnen. Het verbeteren van kantoorverlichting gaat verder dan uiterlijk, het is een investering in het welzijn en de efficiëntie van de hele organisatie.

Vrijblijvend advies en contact

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het verbeteren van jouw werkomgeving? Wij staan klaar om jou te ondersteunen met deskundig advies en maatwerkoplossingen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een gezondere, productievere en betere werkplek!

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur