Vraag

Voor deze woning in Roermond werd gekozen voor het merk Arkoslight, waarvan wij officiële distributeur zijn. Arkoslight is een mooi, hoogstaand merk voor zowel technische als decoratieve verlichting. Een van de unieke technieken die het merk gebruikt is het dark light effect, waarbij je de lichtuittreding uit het armatuur nauwelijks ziet.

De monumentale deuren van deze voormalige patriciërswoning openen zich om een verhaal van historie en hedendaagse pracht te onthullen. Deze villa betovert met haar rijke geschiedenis en adembenemende ruimtes. In het hart van deze villa bevindt zich een verlichtingsspel dat het unieke karakter van de woning viert en de bewoners omhult in sfeer en functionaliteit.

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met interieurarchitect Arnie van Dun en Puts Elektro.

Uitdaging

De begane grond  verwelkomt bezoekers met majestueuze vier meter hoge plafonds en overvloedig daglicht dat door de grote ramen stroomt. Wanneer je naar de woonkamer gaat, zie je de minimalistische witte rail met spots. Deze trackspots worden draadloos aangestuurd middels het Casambi bluetoothsysteem. Door de verlichting slim in te zetten wordt de hoogte benadrukt en worden klassieke decoraties schitterend uitgelicht.

In de gang hebben we hetzelfde minimalistische verlichtingssysteem gebruikt, nu in het zwart voor een mooie samenhang met de ruimte. Verder worden de donkere balken in het plafond prachtig aangelicht met twee minimalistische wandlampen die omhoog schijnen.

De badkamer en slaapkamer zijn een meesterwerk van verlichting. In deze ruimtes hebben we vochtbestendige Swap spots gebruikt, welke mooi verdiept liggen. Omdat deze spots een lage verblinding hebben, wordt er een uitermate comfortabel lichtbeeld gecreëerd. Daarnaast gebruiken we subtiele verlichting op de hoge kasten, dit verlicht de muur en de afbeeldingen van het stucwerk op het plafond. De slaapkamer komt tot leven met sfeervolle koofverlichting.

 

Resultaat

Deze villa is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een levensloopbestendig meesterwerk. Een balans tussen moderne technologieën en authentieke details vormt de kern van deze villa verlichting. Samen met de interieurarchitect zorgden we voor een schitterend schouwspel van licht. Onze ervaren lichtexpert ging aan de slag met minimalistische en moderne armaturen en het resultaat mag er zijn.

 

Impressie

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur