Terug naar overzicht

Nieuwe energielabel ledverlichting

De wereld van verlichting evolueert voortdurend, en met de introductie van ledverlichting is energiezuinige verlichting nu toegankelijker dan ooit tevoren. Maar hoe kan men ervoor zorgen dat ze de meest energiezuinige opties kiezen? Het antwoord ligt in de nieuwe energielabels voor ledverlichting

Wat zijn energielabels voor ledverlichting?

Energielabels voor ledverlichting zijn gestandaardiseerde classificaties die mensen informeren over de energie-efficiëntie van een lamp of armatuur. Deze labels, vergelijkbaar met die van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines en koelkasten, zijn bedoeld om mensen te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes die zowel energie besparen als kosten verlagen.

Waarom is energiezuinige verlichting belangrijk?

Het gebruik van energiezuinige ledverlichting kan aanzienlijke voordelen bieden, zowel voor bedrijven als voor de samenleving als geheel. Door over te stappen op kun je als bedrijf je energieverbruik verminderen. Hierdoor bespaar je niet alleen geld op je energierekening maar ook verminder je de uitstoot van broeikasgassen en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Bereken het gemakkelijk met onze bespaarcalculator.

Hoe werken de nieuwe energielabels?

Met ingang van 1 september 2021 is er een nieuw energielabel geïntroduceerd voor lampen, waarmee men snel en duidelijk inzicht krijgt in de energie-efficiëntie van ledverlichting. Dit nieuwe label, dat loopt van A (donkergroen) tot en met G (rood), vervangt het oude systeem dat liep van A++ tot en met E. Het verdwijnen van de plusjes maakt het label overzichtelijker en begrijpelijker, zonder dat dit ten koste gaat van de energiezuinigheid van de lampen zelf.

Het nieuwe energielabel ledverlichting biedt niet alleen een heldere classificatie, maar laat ook ruimte voor verdere verbetering. Waar bij het oude label veel lampen al op het hoogste niveau zaten, biedt het nieuwe label mogelijkheden voor nog zuinigere lampen. Dit stimuleert fabrikanten om te blijven innoveren en energiezuinige verlichting verder te optimaliseren.

De energielabels voor ledverlichting zijn gebaseerd op de energie-efficiëntie van een lamp of armatuur, uitgedrukt in lumen per watt (lm/W). Hoe hoger het aantal lumen per watt, hoe efficiënter de verlichting.

Aan de slag met energiezuinige verlichting

Wil je meer weten over de nieuwe energielabels voor ledverlichting en hoe je kunt profiteren van energiezuinige verlichting? Neem dan contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe je kunt besparen op energiekosten terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of laat uw gegevens achter, wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Maurice Arons

Directeur