Terug naar overzicht

Blue Monday

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar 🔵 Gelukkig kun je deze dag makkelijk doorkomen, verlichting kan je hierbij een handje helpen!

Daglicht

Iedere lichtbron produceert lichtgolven en ons lichaam herkent deze golven. En als deze lichtgolven er zijn, hebben ze invloed op ons humeur. Daarnaast heeft licht een grote invloed op onze slaapcyclus, ook een klein beetje licht al. Idealiter werkt men in een omgeving waar veel daglicht is, helaas is dit niet altijd mogelijk. Zeker niet tijdens de donkere dagen die Nederland heeft. De juiste binnenverlichting is een mooie vervanging voor weinig daglicht.

Onze oplossing

Maar wat is de juiste verlichting? Dat is afhankelijk van de ruimte maar ook van de persoon. Echter is een ding zeker. Weinig of warm licht versterkt onze emoties en fellere LED-verlichting zorgt voor een betere mentale gesteldheid. De beste oplossing is zorgen voor voldoende daglicht op een werkplek aangevuld met een lichtsysteem waarbij iedere persoon zijn of haar eigen verlichting kan regelen. Of dit voor ieder bedrijf of persoon mogelijk is? Waarschijnlijk niet nee. Daarom is een werkplek met goede LED-verlichting een toegankelijke en goede oplossing. Benieuwd naar enkele kantoren die wij hebben voorzien van de juiste verlichting? Je vindt ze hier.

Tot slot willen we graag nog een ding meegeven. Ga naar buiten! Buiten zijn heeft veel positieve invloed op ons humeur en welzijn. Maak een wandeling of geniet even van je buitenomgeving. Zelfs als het bewolkt is maakt je lichaam vitamine D aan ⛅