Terug naar overzicht

Nieuwe DIALux update vanaf maart 2024

We staan altijd klaar om de laatste ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie te volgen en iedereen op de hoogte te houden van veranderingen die van invloed kunnen zijn op hun projecten. Vandaag willen we graag praten over een aankomende verandering in DIALux, een van de meest gebruikte softwaretools voor het ontwerpen, analyseren en visualiseren van lichtplannen.

Wat gaat er veranderen?

Tot nu toe kon DIALux evo worden gebruikt met armaturen van leden en niet-leden, maar dit zal veranderen vanaf 1 maart 2024. Vanaf deze datum zijn alleen producten van leden beschikbaar in de gratis versie van DIALux evo. Deze wijziging heeft betrekking op alle versies van DIALux.

Deze beslissing heeft DIALux genomen om de voortdurende ontwikkeling van het programma te waarborgen. Dit werk wordt gefinancierd door de bijdragen van onze 180 leden. Helaas is Lixero momenteel niet een van deze 180 leden, omwille van de hoge jaarlijkse contributiekosten.

Het doel van DIALux is om het programma voortdurend te verbeteren en efficiënter te maken. Ze willen dit bereiken door het aantal leden te vergroten. Ze zien de beperking dat de gratis versie van DIALux alleen producten van leden heeft als een kans om dit doel te bereiken.

Niet het einde voor niet-leden

DIALux begrijpt gelukkig dat niet alle fabrikanten van armaturen meteen lid zullen worden. Daarom bieden ze de mogelijkheid om door te gaan met plannen met alle producten. Dit doen ze met de nieuwe functie “Unlock Non-Members”, waarmee je producten van niet-leden kunt gebruiken. Deze functie kan apart worden aangeschaft en maakt ook deel uit van de DIALux Pro-versie. Dus als je al met de Pro-versie werkt, verandert er niets voor jou.

Geen verandering voor huidige projecten

Bestaande projecten worden niet beïnvloed door deze wijziging. Armaturen die al zijn geïmporteerd van niet-leden kunnen nog steeds worden gebruikt in de huidige planning. DIALux garandeert dat een volledig lichtplan met producten van leden mogelijk is zonder extra kosten. De basisfuncties van DIALux evo blijven gratis.

Dialux update

Wat betekent dit voor jou?

Mocht het nog niet duidelijk zijn wat dit voor jou gaat betekenen of hoe DIALux er in de toekomst uit gaat zien? Lees dan verder. We hebben een aantal voor je vragen alvast beantwoord.

 • Voor welke versies geldt dit?
  • De wijziging heeft betrekking op alle versies van DIALux evo, inclusief alle oudere versies.
 • Wat gebeurt er met bestaande projecten die producten hebben van niet-leden?
  • Bestaande projecten worden niet beïnvloed. Je kunt dus gewoon doorgaan met werken zoals gewoonlijk met de armaturen die al zijn geïmporteerd in betreffend lichtplan.
 • Wat moet je doen om met IES/LDT-bestanden van niet-leden te werken?
  • Er zijn twee opties. Allereerst kun je de DIALux PRO-versie aanschaffen. Of je kunt kiezen om de ‘Unlock non-members’ functie apart aan te schaffen.
 • Hoeveel kost dit?
  • De functie ‘Unclock non-members’ is opgenomen in DIALux Pro, dus daarvoor zijn geen extra kosten. Voor het apart aanschaffen van de functie betaal je in Europa €9,99 per maand.
 • Hoeveel fabrikant leden heeft DIALux momenteel?
  • Momenteel, december 2023, heeft DIALux 180 fabrikant leden. Waaronder enkele merken waarvan wij officiële distributeur zijn, zoals: Arkoslight, Molto Luce, Regiolux, en Zemper.

 

We hopen dat deze informatie je zal helpen om op de hoogte te blijven van de veranderingen in DIALux en hoe deze van invloed kunnen zijn op toekomstige verlichtingsprojecten. We blijven we ons inzetten om onze klanten te ondersteunen en te voorzien van hoogwaardige lichtplannen en verlichting. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie via onze website, Instagram of LinkedIn pagina.

Lichtplan laten maken?

Wij gaan graag de uitdaging aan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, of laat je gegevens achter. We komen binnen een werkdag bij je terug!

Harry Rijnders

Light Design Manager