Zurück zur Übersicht

2023 Trends in der Beleuchtungsindustrie

We delen graag een aantal nieuwe trends op het gebied van verlichting. Deze trends zijn ontstaan door een aantal belangrijke factoren, waaronder vooruitgang in de technologie, de wens naar energie-efficiëntie en een focus op esthetiek die functionele maar stijlvolle verlichtingsoplossingen creëert.

Slimme verlichting

Eén trend die vandaag de dag opvalt in de verlichtingsindustrie is slimme verlichting. Met de opkomst van automatisering is slimme verlichting steeds populairder geworden in projecten . Met deze systemen kan de verlichting worden geregeld via mobiele apparaten, spraak gestuurde assistenten of zelfs sensoren die beweging of natuurlijke lichtniveaus detecteren. Het gemak, de energie-efficiëntie en de aanpasbaarheid van slimme verlichting maken het een topkeuze voor veel projecten. Een van de projecten waar we dit toegepast hebben is Keurslagerij van der Meer.

Focus op de mens

Een andere trend die terrein wint is mensgerichte verlichting. Deze benadering van verlichting houdt in dat natuurlijke lichtpatronen worden nagebootst, waardoor stemming, productiviteit en welzijn worden bevorderd. Door de kleurtemperatuur en intensiteit van het licht aan te passen, creëert deze verlichting een meer natuurlijke en comfortabele omgeving voor mensen om in te werken en te leven. Deze mensgerichte verlichting is de ideale oplossing voor bijvoorbeeld een kantoorproject waarbij mensen niet veel blootgesteld worden aan natuurlijk licht.

Design is key

Naast functionaliteit kan verlichting ook worden gebruikt als designelement. Decoratieve verlichting is een trend waarbij unieke, stijlvolle en visueel verbluffende armaturen worden gebruikt om de esthetiek van een ruimte te verbeteren. Van hanglampen tot kroonluchters, decoratieve verlichting kan elke ruimte veranderen in een pronkstuk. Bij dit kantoor hebben we verschillende designarmaturen gebruikt om een speelse en moderne werkomgeving te creëren.

Planet Proof

Ten slotte is duurzaamheid een groeiende zorg voor mensen en bedrijven, en de verlichtingsindustrie is daarop geen uitzondering. Duurzame verlichting omvat het gebruik van energie-efficiënte producten en materialen die de voetafdruk verminderen en milieuvriendelijkheid bevorderen. Deze trend zal naar verwachting blijven groeien naarmate meer mensen zich bewust worden van het belang van duurzaamheid in ons dagelijks leven.

Bij Lixero zijn we vastbesloten om de trends voor te blijven en iedereen te voorzien van de nieuwste en beste technieken. Als je geïnteresseerd bent in het toepassen van een van deze trends in je projecten, ontvangen we graag je contactaanvraag. Samen kunnen we de perfecte verlichtingsoplossing creëren die aan je eigen behoeften voldoen en het project naar een hoger niveau tillen.

Projekt einreichen?

Wir nehmen die Herausforderung gerne an!

Sie fragen sich, was wir für Sie tun können? Nehmen Sie Kontakt mit uns auf oder hinterlassen Sie Ihre Daten und wir werden uns innerhalb eines Arbeitstages bei Ihnen melden.

Maurice Arons

Direktor